Boek

Alles is goed, ook al lijkt het slecht. Een hofnar wordt Koning.

we zitten allemaal in hetzelfde schuitje

Bij de foto: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje…

Rond macht, onmacht en Kracht. Rond Oude en Nieuwe Energie

Waargebeurd levensverhaal van een redelijk bijzondere en warme jeugd, met de zaden van mijn “ongeneeslijke” ziekte en de genezing ervan. Een hartverwarmend verhaal over oude en Nieuwe Energie.

Sleutels tot een vervuld en geslaagd Leven!

 

© Johan Claus

Inleiding:

Het Leven zoals het is geweest voor mij. Het ligt hier voor je klaar, lieve lezer. Het bracht me langs een te veilige jeugd, bij een te briljante, strenge vader en een vaak afwezige, ziekelijke moeder, naar een weifelend, twijfelend bestaan. Wie ben ik in dit bizarre gezin? Ben ik wel?

En dan trouw je uiteraard met een briljante moeder voor je kinderen en al heel gauw neem je dezelfde rol als trouwe knecht, een rol die je toch zo goed kent uit je jeugd. En op een dag moet je losbreken, maar je weet niet hoe. En de erg moeilijke echtscheiding werd zo mijn zegen. Ik leerde van moeten, te leven al-één! En stap voor stap nam ik, niet zonder een grote depressie, tot aan de afgrond, maar ook via boeiende reizen, trouwe en nieuwe vrienden, mijn Leven hoe langer hoe beter in handen! Ik leerde nadenken over hoe zelf te genezen van de zogenaamd ongeneeslijke ziektes als: ziekte van Crohn, manische depressie en andere spoken. Ik leerde zielen  begeleiden voor en na. Ik stond stil bij zelfdoding, bij Liefde en wat dit soms zo moeilijk maakte in mijn leven. Ik kwam uiteindelijk bij het afscheid van mijn dochtertje de onvoorwaardelijke Liefde tegen. En mijn hele puzzel past op het einde, dank zij een weekje samenleven met Gertie, een tweelingverliezer, als vanzelf helemaal in elkaar, hij lijkt plots compleet en toch gaat het Leven verder, en hoe! Adembenemend mooi die tweede helft van mijn Leven! Ik neem mijn volle bestaansrecht. Ik ben, ten volle!

Boeiende lectuur lieve lezer! Deugddoende herkenning in overeenkomst en verschil in dit eenvoudige verhaal van een soms erg tragisch, moeizaam, aangrijpend, authentiek en vooral boeiend en vanaf nu: succesvol en overvloedig Leven!

 

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van de vorderingen van mijn boek en de datum van verschijnen, laat dan je e-mail achter op clausjohan@gmail.com