zomercursussen 2020 en activiteiten zelf organiseren in Honnay

Zomervakantie met spirit? 2020 : zinnige vakantie in eigen land?
Het kan met “Een Cursus in Liefde” in VZW Adembenemend-Retouraucentre.
2020 is voor mij een jaar waar ik dankbaar om kan zijn. Ik leerde een prachtig boek kennen waar ik mee vooruit ging. Ik heb het gevoel dat ik nu kan Leven ten volle uit.
Na “Een Cursus in Wonderen” is “Een Cursus in Liefde” een stuk eenvoudiger. “Een Cursus in Liefde” gaat directer naar je hart. Het boek leert ons in de eerste plaats hart en verstand weer te verbinden en in éénheid te beleven. Zo wordt je Leven veel eenvoudiger. Als je dan ook nog de band met je ziel en met de Liefdesbron herstelt, wordt je Leven liefdevol en verbonden. Sommige mensen zullen dit op hun eentje kunnen lezen en beleven. Voor anderen kan het eenvoudiger in een warme groep.
Ik voel dat ik met dit boek een grote stap voorwaarts heb gezet op het vlak van Zelf-Liefde en Liefde tot alles wat ademt en leeft. Ik vermoed dat we daardoor het hele universum serieus in beroering zetten en zullen zetten, want je hoorde ooit wel het gezegde: “Als ik een grassprietje afsnij, breng ik de kosmos in beroering.”
Ik organiseer enkele boeiende activiteiten rond dit boek en in deze Corona-tijden geef ik de opleidingen gratis. Ik heb dit boek gratis op mijn pad gekregen, ik geef het gratis door. Dank zij jullie reacties verdiept het voor iedereen en wordt het verrijkend voor allen. Zoals de Cursus in Liefde zegt: geven is ontvangen.
Je betaalt enkel, sober of gul, volgens je kunnen, voor je verblijf. Je kan hier komen met je tentje, je kan een kamer krijgen, je kan met twee op een kamer als je dit wenst. De min. prijs van 50,- per dag en nacht (40,- voor de kampeerders) is voor verblijf en voor alle bio-maaltijden en niet-alcoholische dranken en tussendoorversnaperingen. Maar zelfs deze min. dagprijs is bespreekbaar, je kan dan bv. helpen met de opruim na het weekend en het klaarzetten voor het volgende weekend. Je mag ter ondersteuning van de VZW ook iets meer geven, want , geef toe, je hebt allicht al cursussen gevolgd die véél duurder waren. Ook al is dit wellicht de ultieme cursus voor ieder van ons. “Een Cursus in Liefde” zien, is sterven (moet nog niet meteen☺).
Nog wat nuttige info. De Cursus in Liefde nodigt uit om los te laten.
1. Onze manier van leren, het moet moeite kosten, ik moet het doorgronden, nee, hier wordt uitgenodigd tot moeiteloosheid en ontvankelijkheid met de blije speelsheid van een kind. Meer nog, ons Leven mag soepel en vlot verlopen, we mogen lijden loslaten en in vreugde en dankbaarheid verder leven.
2. Ons lijden en onze zorgen: gedeelde zorgen worden halve zorgen. Mensen in de groep die veel ergere dingen beleefden, doen het eigen leed relativeren. En zelfs al lijkt mijn leed nu even het grootst, dan nog krijgen wij in dit Leven een Goddelijk leerplan voorgeschoteld, speciaal op mijn maat gemaakt. We moeten en kunnen er dus géén gram aan veranderen. Ik laat alle oordeel los over wat er ook maar met mij gebeurt of gebeurd is. Ik laat ook het oordeel over de anderen los.
3. Onze valse schaamte. Leer om gewoon iets te vertellen in kleine groep, een ervaring die spontaan naar boven komt tijdens het lezen van een passage uit de Cursus in Liefde. Laat los dat je liever weinig plaats inneemt, laat los dat je graag veel plaats inneemt. De Cursus leert je jouw juiste plaats in te nemen.
Als je met deze Cursus thuis wilt kennismaken, vind je een uitgebreide bloemlezing op mijn website www.adembenemend.be
Ik wil je wel verwittigen: deze Cursus riskeert je Leven ten gronde te veranderen! Je zult niets of niemand meer nodig hebben buiten jou. Een liefdevolle relatie met je Zelf volstaat. Toch zul je je beter dan ooit verbonden voelen met alles en allen. Speciale relaties kun je loslaten om een heilige en helende liefdesrelatie te starten met je-Zelf, met allen, met het Universum. Je riskeert ook in vrede te sterven op een dag, omdat je diep van binnen aanvoelt dat dit gevoel van verbondenheid in hart, verstand en ziel, met alles en allen, eeuwig is. Ik Ben er voor me-Zelf, voor Jou, voor Eeuwig.
Ik hoop dat je nieuwsgierigheid voldoende geprikkeld is en je bent hier dan ook meer dan ooit van harte welkom.

Concreet 2 weekends 1 vakantieweek 2 vervolgweekends
1. Woe 1/7/20 11u – Vr 3/7 11u “Een Cursus in Liefde”.
2. Vr 3/7 17u – Zo 5/7 17u “Een Cursus in Liefde”.
3. Woe 19/8/20 11u-Vr 21/8 11u “Een Cursus in Liefde”2.
4. Vr 21/8/20 17u-Zo23/8 17u “Een Cursus in Liefde”2.

De uitvoerige programma’s vind je op mijn website onder rubriek zomer 2020 cursussen.
5. vr 3/7 17u tot do 9/7 17u: vakantieweek rond “Een Cursus in Liefde”.
Doe je het graag meer relaxed? Dan ben je welkom op de vakantieweek rond de Cursus. Zo heb je meer tijd voor jezelf en kunnen we samen de mooie streek ontdekken.

Hoe ziet een vakantieweek er uit?
Inspiratie en studie in de voormiddag, ontdekken van de streek in de namiddag. Een verrijkende activiteit ’s avonds.
Uitgebreid programma zie website Zomer 2020 cursussen
Praktisch: je bent ingeschreven na het storten van 50,- voorschot op rek nr BE31 9799 6240 0255 met vermelding van welke activiteit op welke datum. Je mag meteen ook de volledige som storten of het saldo vereffenen ter plaatse. Voor een weekend min. 100 (min. 80 in eigen tent), voor een vakantieweek min 300,- (min.240,- in eigen tent).
Je krijgt deze bedragen meteen teruggestort als onze bewegingsvrijheid weer zou worden teruggeschroefd, maar laat ons hopen van niet!
Iedereen brengt zelf handdoeken en linnen en dons en kussen mee.
Voor 10,- extra krijg je een set van mij.
Er is één dubbel bed voor koppels die graag samen slapen.
Je kan hier ook op vakantie komen als individu of met vrienden. Wil je eens afkomen met je Qigong – Tai chi – Yoga- of Zen- of Mindfulness-groepje, je bent hier hartelijk welkom.
Ik organiseer graag het jaar door weekends voor je groepje (vanaf 4 mensen) rond “Een Cursus in Liefde.”
Van harte welkom in Honnay , plek om te zijn!

Programma in detail:

1. Woe 1/7/20 11u – Vr 3/7 11u “Een Cursus in Liefde”.
Woe 1 juli: aankomst vanaf 10.45, verdeling kamers, opzetten tentjes
11.30 Welkomstdrankje en eerste kennismaking
12.30 Middagmaal door de gastheer gemaakt(nadien door jullie in kookploegjes)
13.30 middagpauze met tijd voor persoonlijke lectuur van de bloemlezing ter voorbereiding van de namiddagactiviteit – ook tijd voor siësta – wandeling – …
15.00 – 17.30 Kennismaking met het boek en lectuur van een geliefd citaat uit de bloemlezing. Na elk citaat is er tijd om te delen en te delen over wat er in jou begint te roeren naar aanleiding van wat de anderen delen. Op het einde kiezen we alleen of per twee een hoofdstuk om te lezen en voor te stellen aan de groep via passages die je raken om de één of andere reden.
Tussendoor, op een geschikt moment pauze met vieruurtje
17.30-18.30 de kookploeg 1 mag aan de slag – ondertussen tijd voor lectuur
Avondmaal
20.00 Avondactiviteit in overleg met de groep. Ik kan een reiki-sessie inleiden en laten gebeuren. We kunnen dixit spelen, of werken met kaarten (OH-kaarten, dierenkaarten, zielenkaarten enz…). Het mag ook een wandeling zijn naar de zonsondergang, een wandeling naar een zwemvijvertje in de buurt, een zachte massage van hand of voet, afhankelijk van jullie wensen en afhankelijk van het weer.
Dan nog tijd om samen iets te drinken en zalig naar bed met zoete dromen.

Do 2 juli
7.30-8.30 even delen rond de zoete dromen en dan ochtendmeditatie en yoga, Zen, Tai chi of Qigong, afhankelijk van de wensen en het kunnen van de groep.
8.30 bio-ontbijt met oa vers fruit uit de tuin (kersen, frambozen, bessen allerhande)
9.45 Ik vertel iets over de hoofdstukken die niet geselecteerd werden door de groepsleden en dan beluisteren we stukken uit het eerste gekozen hoofdstuk en nemen tijd om te delen
11.00 Kookploeg 2 kan aan de slag de anderen kunnen hun hoofdstuk (-ken) lezen.
12.30 Middagmaal gevolgd door opruim en middagpauze
15.00 Vervolg van de ochtendactiviteit voor de mensen die nog niet aan bod kwamen.
Tussendoor vieruurtje
19.00 Avondmaal
20.00 Avondactiviteit: wat de eerste avond nog niet aan bod kon komen

Vr 3 juli
7.30-8.30 opwarming
8.30 ontbijt en opruim van de kamers
10.00 afronding: wat bracht het weekend mij? Verlang ik naar een vervolg? Of hoe kan ik zelf verder oefenen in Liefde?
11u thee-koffie en vertrek

2. Vr 3/7 17u – Zo 5/7 17u “Een Cursus in Liefde”.
Programma: zoals het midweekweekend maar nu welkom vanaf 16.45

3. Woe 19/8/20 11u-Vr 21/8 11u “Een Cursus in Liefde”2.
Programma: aandacht voor wat de maanden na het eerste weekend mij bracht. Is mijn Leven eenvoudiger geworden, zijn er boeiende dingen gebeurd?

4. Vr 21/8/20 17u-Zo23/8 17u “Een Cursus in Liefde”2.
Programma: idem
Wanneer?
5. Van vr 3/7 17u tot do 9/7 na het vieruurtje
Programma vr 3/7:
17.00 installatie kamers – opzetten tentjes
17.30 welkomstdrankje en kennismakingsronde
18.30 je gastheer heeft iets lekkers klaar in de oven
20.00 ieder kiest een citaat uit de bloemlezing en vertelt even wat hierin bij jou vanbinnen wordt aangeraakt. Op het einde kiezen we alleen of per twee een hoofdstuk om te lezen en voor te stellen aan de groep via passages die je raken om de één of andere reden.
Nadien gezellig iets drinken en zoete dromen
Za 4/7:
7.30-8.30 even delen rond de zoete dromen en dan ochtendmeditatie en yoga, Tai chi of Qigong, afhankelijk van de wensen en het kunnen van de groep.
8.30 bio-ontbijt met oa vers fruit uit de tuin (kersen, frambozen, bessen allerhande)
9.45 Ik vertel iets over de hoofdstukken die niet geselecteerd werden door de groepsleden en dan nemen we even de tijd ons hoofdstuk te lezen en voor te bereiden. We beluisteren dan stukken uit het eerste gekozen hoofdstuk en nemen tijd om te delen
11.00 Kookploeg 2 kan aan de slag de anderen kunnen hun hoofdstuk (-ken) verder lezen.
12.30 Middagmaal gevolgd door opruim en middagpauze
14.30 Vertrek naar een bezienswaardigheid in de streek in afspraak met de verlangens van de groep – rustig thuis blijven en een wandelingetje in de buurt kan ook. Vieruurtje onderweg terug rond 18u of later als we een keer samen forel gaan eten of zo.
18u kookploeg 3 kan aan de slag met oa de bio-groenten uit de tuin
20.00 Avondactiviteit in overleg met de groep. Ik kan een reiki-sessie inleiden en laten gebeuren. We kunnen Dixit spelen, of werken met kaarten (OH-kaarten, dierenkaarten, zielenkaarten enz…). Het mag ook een wandeling zijn naar de zonsondergang, een wandeling naar een zwemvijvertje in de buurt, een zachte massage van hand of voet, afhankelijk van jullie wensen en afhankelijk van het weer.
Dan nog tijd om samen iets te drinken en zalig naar bed met zoete dromen.
Zo 5/7 tot en met woe 8/7
deze dagen verlopen volgens dezelfde structuur.
Een uitstap naar Frankrijk en een zwempartij in de Maas mag niet ontbreken. Het dierenpark van Han is een aanrader. Er is een oude schaliemijn te bezoeken in de buurt met enkele outdoor-activiteiten voor de sportievelingen. Verschillende prachtige wandelingen vanaf mijn achterdeur kunnen altijd. Het provinciale domein van Chevetogne met enkele mooie boomhutten en de ortodoxe Benediktijnerabdij zijn een mogelijkheid. Op een avond kunnen we ook naar de completen van de zusters van Tibériade die prachtig zingen en waar we steeds hartelijk welkom zijn. Bouillon is een uitstap waard. Je ziet de week zal te kort zijn. Maar alle uitstappen worden gepland volgens de wensen van de groep en volgens het weer.

 

Cursussen in Honnay!

Om het even welke boeiende cursus die een betere wereld beoogt kan hier in dit kleine centrum georganiseerd worden.

Stuur gerust een mailtje clausjohan@gmail.com of bel 084 21 25 00 of 0497/80 25 47

Een gezellige seminarieruimte van 4 op 10m verwarmd met een Noorse houtkachel

 

Zithoek, ook verwarmd met hout uit de nabije bossen!

 

Een gezellige eethoek bij de houtstoof