activiteiten

1. Ik verkoop mijn boek “Alles is goed, ook al lijkt het slecht” ten voordele van oa Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Heeft jouw organisatie ook een duwtje in de rug nodig, contacteer me gerust. 10€ per boek ten voordele van de organisatie. Bij aankoop of doorverkoop van 10 boeken krijg je gratis een weekend in mijn huis in de Ardennen aangeboden. clausjohan@gmail.com
2. Zin om in broze verbinding te proeven van een moeitelozer Zijn?
Zomervakantie met spirit? Zinnige vakantie in eigen land?
Het kan met “Een Cursus van Liefde” in VZW Adembenemend-Retouraucentre.
2020 is voor mij een jaar waar ik dankbaar om kan zijn. Ik leerde een prachtig boek kennen waar ik mee vooruit ging. Ik heb het gevoel dat ik nu kan Leven ten volle uit.
Na “Een Cursus in Wonderen” is “Een Cursus van Liefde” een stuk eenvoudiger. “Een Cursus in Liefde” gaat directer naar je hart. Het boek leert ons in de eerste plaats hart en verstand weer te verbinden en in éénheid te beleven. Zo wordt je Leven veel eenvoudiger. Als je dan ook nog de band met je ziel en met de Liefdesbron herstelt, wordt je Leven liefdevol en verbonden. Sommige mensen zullen dit op hun eentje kunnen lezen en beleven. Voor anderen kan het eenvoudiger in een warme groep.
Ik voel dat ik met dit boek een grote stap voorwaarts heb gezet op het vlak van Zelf-Liefde en Liefde tot alles wat ademt en leeft.
Ik organiseer enkele boeiende activiteiten rond dit boek. Ik heb dit boek gratis op mijn pad gekregen, ik geef het gratis door. Dank zij jullie reacties verdiept het voor iedereen en wordt het verrijkend voor allen. Zoals de Cursus in Liefde zegt: geven is ontvangen.
Je betaalt enkel, sober of gul, volgens je kunnen, voor je verblijf. Je kan hier komen met je tentje, je kan een kamer krijgen, je kan met twee op een kamer als je dit wenst. De min. prijs van 50,- per dag en nacht (40,- voor de kampeerders) is voor verblijf en voor alle bio-maaltijden en niet-alcoholische dranken en tussendoorversnaperingen. Maar zelfs deze min. dagprijs is bespreekbaar, je kan dan bv. helpen met de opruim na het weekend en het klaarzetten voor het volgende weekend. Je mag ter ondersteuning van de VZW ook iets meer geven, want , geef toe, je hebt allicht al cursussen gevolgd die véél duurder waren. Ook al is dit wellicht de ultieme cursus voor ieder van ons. “Een Cursus in Liefde” zien, is sterven (moet nog niet meteen☺).
Nog wat nuttige info. De Cursus in Liefde nodigt uit om los te laten.
1. Onze manier van leren, het moet moeite kosten, ik moet het doorgronden, nee, hier wordt uitgenodigd tot moeiteloosheid en ontvankelijkheid met de blije speelsheid van een kind. Meer nog, ons Leven mag soepel en vlot verlopen, we mogen lijden loslaten en in vreugde en dankbaarheid verder leven.
2. Ons lijden en onze zorgen: gedeelde zorgen worden halve zorgen. Mensen in de groep die veel ergere dingen beleefden, doen het eigen leed relativeren. En zelfs al lijkt mijn leed nu even het grootst, dan nog krijgen wij in dit Leven een Goddelijk leerplan voorgeschoteld, speciaal op mijn maat gemaakt. We moeten en kunnen er dus géén gram aan veranderen. Ik laat alle oordeel los over wat er ook maar met mij gebeurt of gebeurd is. Ik laat ook het oordeel over de anderen los.
3. Onze valse schaamte. Leer om gewoon iets te vertellen in kleine groep, een ervaring die spontaan naar boven komt tijdens het lezen van een passage uit de Cursus in Liefde. Laat los dat je liever weinig plaats inneemt, laat los dat je graag veel plaats inneemt. De Cursus leert je jouw juiste plaats in te nemen.
Als je met deze Cursus thuis wilt kennismaken, vind je een uitgebreide bloemlezing op mijn website www.adembenemend.be
Ik wil je wel verwittigen: deze Cursus riskeert je Leven ten gronde te veranderen! Je zult niets of niemand meer nodig hebben buiten jou. Een liefdevolle relatie met je Zelf volstaat. Toch zul je je beter dan ooit verbonden voelen met alles en allen. Speciale relaties kun je loslaten om een heilige en helende liefdesrelatie te starten met je-Zelf, met allen, met het Universum. Je riskeert ook in vrede te sterven op een dag, omdat je diep van binnen aanvoelt dat dit gevoel van verbondenheid in hart, verstand en ziel, met alles en allen, eeuwig is. Ik Ben er voor me-Zelf, voor Jou, voor Eeuwig.
Ik hoop dat je nieuwsgierigheid voldoende geprikkeld is en je bent hier dan ook meer dan ooit van harte welkom.

Je kan hier ook op vakantie komen als individu of met vrienden. Wil je eens afkomen met je Qigong – Tai chi – Yoga- of Zen- of Mindfulness-groepje, je bent hier hartelijk welkom.
Ik organiseer graag het jaar door weekends voor je groepje (vanaf 4 mensen) rond “Een Cursus in Liefde.”
Van harte welkom in Honnay , plek waar je mag zijn wie je bent!

Activiteiten het jaar rond:
1. Samen met je gezin of je hele team:
Een driedaagse gelukzaligheid be-leven! En puin integreren!
Want gelukzaligheid is de aard van ons bewustzijn! En puin is de voedingsbodem van onze innerlijke vreugde en pracht!!!

We ervaren dit via eenvoudige ademhalingsoefeningen.
Via de oefeningen uit “Het Magdalena Manuscript” van Tom Kenyon en Judi Sion diepen we dit uit. Dit boek is zeker aanbevolen lectuur, maar niet noodzakelijk.
We integreren dit tijdens prachtige wandelingen en oefeningen in volle natuur.
Via het delen en beluisteren van stukken van ons verhaal met elkaar.
We werken ook even rond „Het evenwicht van onze Ziel“, en wat Sophia ons daarover wil vertellen.
We kunnen ook werken met het verhaal van de vrouw op zoek naar skeletten, uit het boek van Pinkola Estes: „De ontembare vrouw“.
We kunnen delen over het ingebakken thema uit onze jeugd: „Ik ben goed- niet-goed-genoeg“. Een oordeel van ouders en school en opvoeders dat we onbewust overnamen, terwijl de ultieme bedoeling is dat we oordeelvrij Leven als Ik-Ben.
We brengen allemaal iets mee van thuis dat ons beroert: een kostbare herinnering-een prachtig stukje muziek of gedicht, een knuffel met herinneringen, een foto of een roerend verhaal. Of wat dacht je van gewoon samen iets te neuriën of een mantra te zingen?
Geniet na de wandeling ten volle van de bio-maaltijden en ontdek de smaak van verse voorjaarskruiden uit de tuin.
Als je meer nood hebt aan een goed boek of een zonnebad in de grote tuin. Jij bepaalt zelf mee de agenda.
Je kan zelfs genieten van de infraroodcabine, of van een massage van voet, hand of rug.
Data:

Een driedaagse naar keuze met je eigen team (4-8 pers) tijdens de week of tijdens een weekend.

Prijs: voor alle bio maaltijden, alle versnaperingen, thees, koffies, water en kamer per twee: 220,-(kamer alleen op aanvraag)
Dit programma in verkorte of verlengde vorm, kan ook in uw school of therapiecentrum worden aangeboden. Zowel voor leerkrachten-therapeuten-mensen in de zorg als voor uw klanten en leerlingen.
Mijn huis staat ook open voor de organisatie van eigen vormingen en weekends.
Wie ben ik? auteur van 2 adem-CD’s – expressieleraar – reiki-master – bio-tuinier – wandelaar in hart en nieren – begeleider van mensen onderweg

2. Driedaagse rond misbruik in al zijn vormen (fysiek-psychisch). Hoe geef ik dit een plaats? Kan ik begrip krijgen voor de maatschappelijke context van slachtoffer-dader? Kan ik inzicht verwerven in de geschiedenis van misbruik door de eeuwen heen? Heb ik inzicht in de Kracht van vergeven (zonder daarom goed te keuren). Geven we de dader nog steeds ruimte en plaats in de toekomst of kunnen we die bladzijde omdraaien? Hierrond delen in een veilig kader met gelijkgezinden kan ook wonderen verichten. Op aanvraag organiseer en geef ik deze helende driedaagse hier of op jouw locatie.

Hartelijk welkom in retouraucentre!
Johan Claus
clausjohan@gmail.com 0497/80 25 47

 

Cursussen in Honnay!

Om het even welke boeiende cursus die een betere wereld beoogt kan hier in dit kleine centrum georganiseerd worden.

Stuur gerust een mailtje clausjohan@gmail.com of bel 084 21 25 00 of 0497/80 25 47

Een gezellige seminarieruimte van 4 op 10m verwarmd met een Noorse houtkachel

 

Zithoek, ook verwarmd met hout uit de nabije bossen!

 

Een gezellige eethoek bij de houtstoof