Zielebegeleiding en Reiki

Zielebegeleiding

of zoals de Anasazi Indianen ons voorleefden, kunnen we voor iemand die gaat sterven tochtgenoot zijn, naar de Brug der Bloemen, zodat de ziel zich kan herenigen met de zielenfamilie die wacht aan de overzijde. Meer info via clausjohan@gmail.com

Het gaf het afscheid van mijn moeder zo een andere dimensie en zoveel vrede!!!

Reiki

ik ben, naast Vader, Opa, Ademcoach, Boomsnoeier ook Leraar in de Nieuwe Energie en Reiki Meester.

Ik leerde de wondere wereld van Reiki kennen bij een goeie vriend, die ook zijn liefde voor India in mij deed ontwaken.
Op mijn tweede Indiareis kwam ik via Delhi en een ommetje naar Manali en Shimla in Pushkar terecht. In het Noorden was het beginnen sneeuwen en het was er veel te koud in het onverwarmde 5 sterrenhotel dat ik met een bevriend Indisch koppel deelde.
Ze adviseerden me: „Ga naar Rajastan en begin in Pushkar!“

Vermits ik zonder agenda vertrokken was deed ik dat maar.
Ik volgde er eerst een paar dagen Yoga bij een erg Westerse en prijzige, erg zelfbewuste Yogi, die gelukkig al vrij vlug naar een trouw moest, zodat ik in het kleine stadje verder moest gaan zoeken.
Ik hoorde dan „toevallig“ van gratis Yoga lessen en de lieve leraar sprak me onmiddellijk aan. Op het einde van de les vertelde hij ook dat hij Reiki Grandmaster was en dat, als we met enkele vrijwilligers waren, hij ons morgen en de dag erop wel wilde inwijden. Ik was blij, want ik had het al lang willen doen: een zegening en een geschenk uit de hemel.
Zijn Engels bleek toen erbarmelijk, maar zijn zachte, ingetogen stijl, zou me blijven beroeren. We waren meteen als broers, ook al was hij bijna 20 jaar jonger.
Ik was een gemotiveerde, maar trage leerling en zijn opdrachten tot het tekenen van de prachtige Japanse symbolen in het goud, vroegen me veel tijd, maar maakten een schitterende Ruimte in me vrij! In mijn verbeelding schilderde ik mooie symbolen met een diepe inhoud! De weg naar de brug, de verwijdering van obstakels en valkuilen en de energie. Ik leerde deze symbolen schilderen met heel veel Liefde en de inwijding was intens.
Puran gaf me de opdracht van 21 dagen onafgebroken te oefenen en dan zou hij me de tweede inwijding geven. Hij nodigde mij ook uit naar de trouw van zijn beste vriend, waar ik erg graag op inging!
Die eerste Indische trouw was een erg kleurrijke, zinnenprikkelende, Goddelijke ervaring! Een ongelofelijk rijke symboliek en vele blije mensen die mijn aanwezigheid erg waardeerden.

Dan kwam de tweede graad Reiki, met de tweede inwijding. Gebruikten we in de eerste graad ons eigen lichaam voor genezing en healing van al onze onderdelen, zo mochten we in de tweede graad een persoon naar keuze kiezen, op wie we de oefening van op afstand konden doen.
Ik wist onmiddellijk dat ik mijn eerste vrouw moest kiezen, voor mijn eigen zielerust en om de menselijke band te herstellen die er blijft. Vooral ook voor mijn eigen mildheid!
Ik begon bij hoofd en keel en worstelde met mijn woede naar de hele situatie, maar de gouden symbolen deden die woede stilaan wegvloeien en toen ik bij mijn hart kwam, begon er weer, ja, Liefde te stromen, maar dan die belangloze, onbaatzuchtige, helende en onvoorwaardelijke Liefde, naar iemand die je al vele maanden niet meer ziet en toch een generatie lang een belangrijk onderdeel was van je leven.
Het stroomde weer allemaal en terwijl ik verder afdaalde naar buik en benen, bleef die Liefde maar stromen! Ook dit werd een Goddelijke, rijke, helende ervaring. Ik deed zijn Yoga-Instituut uit dankbaarheid een nuttige computer cadeau, een gebaar dat door het hele dorp ontzettend werd gewaardeerd. Ik ben er levenslang … welkom!

Her werd een zeer hartelijk weerzien toen ik voorbije winter mijn Reiki master cursus ging volgen. De eerste opdracht was dat ik een hele dag moest bezig zijn om in het reine te komen met mijn verleden. Ik gaf Reiki aan alle belangrijke momenten en voelde dat ik nog één belangrijke stap te zetten had. Het werd weer een zeer indringende, sterke ervaring.
Vandaar dat ik het idee kreeg om Reiki-Yoga-Accupressuur-spirituele reizen naar India te organizeren, naar Rajasthan in het bijzonder. Puran Chittara is naast uitstekend Yogi en Reiki-Grandmaster ook een bekwaam en toegewijd Dokter in de acupressuur.
Ik zag hem een erg depressieve mens behandelen zonder enige medicatie, die er het jaar erop erg vrolijk en gezond bijliep!

Ik krijg soms mailtjes van vrienden en vriendinnen die even vertellen over hun nekpijn of hun rugpijn en me dan vragen of Reiki kan werken op afstand. Onmiddellijk laat ik alles even stilvallen en stuur Reiki van achter mijn computer. Als ze me dan de volgende dag bellen dat er plots verlichting van hun pijn kwam en dat het uur overeenkwam met de moment van mijn antwoord, dan weet ik nog sterker dat Reiki werkt, vooral als je het gratis geeft in de volheid van je Zijn!

Is je interesse gewekt, dan kan ik de eerste inwijding graag hier bij mij thuis geven, zeker als je met enkele mensen samen komt, maar het kan ook gerust op je eerste reis naar Rajastan, met zijn ontzettend rijke historische verleden.