Gedichten

Beste Wensen met Homecoming!

 

 

Onlangs had ik het gevoel wat vast te zitten, niet meer te groeien en het maakte me wat depri.

Mijn vriendin nodigde me uit naar een opendeurdag bij het Oost-West-Centrum in Antwerpen en ik kwam er in contact met Remke en Griet.

In één van de oefeningen begon ik hevig te wenen en ik wilde er meer over weten.

Ik nam een afspraak in Muizen en ik kreeg als huiswerk eens te kijken naar de afleveringen op Youtube van John Bradshaw (lhttps://www.youtube.com/watch?v=8dJLVzxsHj4).

Ik kreeg er te horen dat als je opgroeit in een onevenwichtig gezin, je een gekwetst innerlijk kind hebt en dat dit gekwetste kind de oorzaak is van veel geweld, ruzie en depressiviteit in de wereld, incest, geweld in het gezin en dat het ook de oorzaak is van veel verslavingen en dat volgens onderzoekers 92% van de Amerikaanse gezinnen disfunctionele gezinnen zijn. Een cijfer dat in vraag gesteld wordt door deze baanbrekende psycholoog, die ervan overtuigd is dat alle gezinnen in Amerika disfunctioneel zijn.

Ik was geïnteresseerd en bekeek samen met mijn vriendin vele aflevringen (er zijn er 10 van 50min). En ik weende regelmatig als er een moment van herkenning kwam en ook tranen van vreugde om te voelen dat heel wat oude, vastgeroeste brol in beweging kwam en ik op korte tijd mij vrolijker voelde van binnen. Ik had het gevoel dat ik snel aan het groeien was en voel me zeer gelukkig over wat ik bereikte en wat er bewoog in 2016!

Een nieuw zicht op mijn ouders, een vernieuwd geloof dat mijn relatie met mijn hele omgeving ten goede aan het veranderen is.

En dan kreeg ik onlangs bezoek en trokken enkele oudere mensen hun neus op voor psychologen en graven in het verleden en eerst liet ik dat los, maar uiteindelijk werd ik zeer kwaad toen me fanatisme werd verweten, gewoon omwille van enkele eenvoudige overtuigingen:

bv. als iedereen zou Bio beginnen eten en meer respect zou tonen voor zijn eigen lichaam en Geest, de wereld dan grondig zou veranderen

of dat ik bv geloof in de stelling van John Bradshaw dat bijna iedereen een gekwetst innerlijk kind met zich meedraagt, de één al wat groter dan de ander, en dat er meer vrede zou zijn en harmonie in de wereld, als we die innerlijke vrede en vreugde zouden vinden van een geheeld innerlijk kind.in ons-Zelf.

En zo kwam ik bij het fanatisme van mijn ouders, en was blij met de kado die ik kreeg van de mensen die mijn zoektocht in vraag stelden. Ze brachten me bij de pijn van het gekwetste kind in mij, bij dat van mijn Vader, bij dat van mijn Moeder, bij dat van mijn familieleden en vrienden.

En dan kreeg ik net een mooie wens binnen dat verandering soms langer nodig heeft dan 1 moment, maar dat we deze moment toch al mogen vieren, hoe verandering ons aanspreekt, hoe we soms schrik hebben van verandering en hoe we soms wel durven dromen dat we al voldoende veranderd en geheeld zijn, en hoe we soms ontmoedigd zijn dat het zo lang duurt.

Misschien wordt dit wel de meest eerlijke moment van dit jaar!

Hoop. Genezing. Loslaten. Opnieuw beginnen. Tot je laatste Adem!

 

Hoe oud je ook bent, het vraagt Moed om je eigen Leven te bevragen, het vraagt soms Durf om naar verandering te zoeken, maar het geeft zoveel Vreugde en voor mij is het;

de Weg naar authentiek geluk, voelbaar in je-Zelf!!!!!!!

 

Dat jij en ik Vrede moge vinden!!!

Van harte,

 

Johan